Slettevold Hagesenter
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

SLETTEVOLD HAGESENTER

Syrinhortensia

Syrinhortensia

Stell av syrinhortensia (Hydrangea paniculata), det krever riktig pleie for å sikre at den trives og blomstrer optimalt.

Her er noen tips for hvordan du kan ta vare på en syrinhortensia:

 

 


Plassering og lys
- Lysforhold:  Syrinhortensia trives best i Full sol eller halvskygge. Den tåler mye sol, men hvis du bor i et område med intens varme om sommeren, er det lurt å gi planten noe skygge på ettermiddagen.
- Plassering:  Velg et sted med god luftcirkulasjon, men unngå områder med for sterk vind.

Jord
  - Jordtype: Syrinhortensiaer foretrekker godt drenert, fuktig og næringsrik jord. De tåler litt surere jord (pH 5,5-6,5), men de er mer tilpasningsdyktige enn mange andre hortensiatyper og kan vokse i både nøytral og lett alkalisk jord.
  - Forbedre jorden: Du kan blande inn organisk materiale som kompost for å forbedre jordens struktur og næringsinnhold.

Vanning
  - Jevn vanning: Syrinhortensia trenger jevn fuktighet, spesielt i de varme månedene. Sørg for at jorden holdes fuktig, men ikke la planten stå i vann, da dette kan føre til rotproblemer.
  - Dyp vanning: Vann plantene dypt, slik at røttene får tilstrekkelig fuktighet. Dette fremmer sterk rotvekst.

Gjødsel
  - Tidspunkt: Gjødsel bør påføres tidlig på våren og igjen midt på sommeren for å fremme god vekst og blomstring.
  - Type gjødsel: Bruk en balansert allround-gjødsel (f.eks. 10-10-10) eller en spesiell gjødsel for blomstrende busker. Unngå overgjødsling, da for mye nitrogen kan fremme bladvekst på bekostning av blomstringen.

Beskjæring
  - Tidspunkt for beskjæring: Syrinhortensia blomstrer på årets nye skudd, noe som betyr at du kan beskjære den sent på vinteren eller tidlig på våren uten å hindre blomstringen.
  - Hvordan beskjære: Klipp ned de eldre grenene for å fremme ny vekst. Fjerning av døde eller svake grener vil også bidra til å forbedre plantens form og blomstring.

Overvintring
  - Syrinhortensiaer er ganske hardføre og tåler frost godt, men hvis du bor i et område med veldig kald vinter, kan det være lurt å dekke bunnen av planten med et lag mulch for å beskytte røttene.

Skadedyr og sykdommer
  - Forebygging: Syrinhortensia er generelt motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer, men sørg for god luftcirkulasjon rundt plantene for å forhindre soppinfeksjoner som meldugg.
  - Tiltak ved angrep: Hold øye med vanlige skadedyr som bladlus og edderkoppmidd. Bruk såpevann eller naturlige insektmidler ved behov.

Blomstring
  - Syrinhortensia begynner vanligvis å blomstre midt på sommeren, og blomstene kan vare til sent på høsten. Blomstene kan skifte farge, fra hvite eller lysegrønne til rosa, røde eller lilla, avhengig av sorten og sesongen.

Ved å følge disse pleierådene kan du sikre at din syrinhortensia vokser godt og blomstrer vakkert år etter år!

Tilbake

Trykk ENTER for å søke